FAQ

Olen varaamassa ensimmäistä kuvaustani. Mitä minun pitäisi tietää?

Kiitos luottamuksesta, että haluat varata ensimmäisen kuvauksen juuri minulta!

Saat tulla kuvaukseen juuri sellaisena, kuin olet. En koskaan määrää sääntöjä vaatetuksen tai minkään muunkaan ulkonäköön liittyvän asian suhteen. Voin kuitenkin antaa mielipiteen, jos jokin asia esimerkiksi vaatetuksen suhteen mietityttää!

Lähetä minulle viesti yllä olevan viestikentän kautta, jossa kerrot toiveistasi kuvauksen suhteen. Vastaan viestiisi ja kerron tarkemmin, miten etenemme ja lähdemme suunnittelemaan kuvausta.

Tältä sivulta löydät vastaukset muutamiin yleisimpiin kysymyksiin.

Kuinka paljon ja miten kuvat toimitetaan?

Toimitettavien kuvien määrä riippuu kuvauksesta ja kuvausajasta. Perhe- pariskunta- ja potrettikuvauksissa valmiiden kuvien määrä on 10-25 kpl.

Hääkuvauksissa toimitettavien kuvien määrä vaihtelee noin 150-500 kpl välillä riippuen, onko kyseessä vaikkapa vihkimisen ja hääpotrettien kuvaus tai koko päivän dokumentointi aamusta iltaan. Toimitan valmiit kuvat salasanalla suojatussa verkkogalleriassa, josta kuvat saa ladattua itselleen suurikokoisina tiedostoina.

Miten kuvaus maksetaan?

Kuvaus maksetaan sähköpostitse lähetettävällä laskulla kuvauksen jälkeen. Laskulla on 14 vrk maksuaika. Hääkuvauksissa on käytössä varausmaksu, joka maksetaan varauksen yhteydessä. Varausmaksu vähennetään loppulaskun summasta.

En löytänyt toiveitani vastaavaa kuvauspakettia, mitä teen?

Tarjoan sivuillani muutamia yleisimmin toivottuja kuvauskokonaisuuksia tiettyjen otsikoiden alla selkeyttääkseni palveluani. Jos sinulla on mielessä jotakin aivan muuta, niin lähetä minulle viestä, niin suunnitellaan yhdessä kuvaus toiveidesi mukaan!

Onko kuvaus mahdollista varata Etelä-Suomen ulkopuolelle?

Kuvaan pääosin Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Pirkanmaan alueella. Pääsen kuitenkin mahdollisuuksien mukaan kuvaamaan myös muualle päin Suomea. Jos tiedät, niin kerrothan viestissäsi, missä toivoisit kuvaukset järjestettävän, kiitos! Voimme suunnitella kuvauspaikan myös yhdessä.

Haluan, että hääpäiväni ikuistetaan, mutta hääpotreteissa poseeraaminen tuntuu vieraalta.

Häät saattavat olla ensimmäisiä kertoja, kun kameran eteen "joutuu" pidemmäksi aikaa. Epämiellyttävät tunteet kuvattavana olemisessa ovat todella normaaleja ja yleisiä.

Olen kuvaustilanteessa aktiivinen ja ohjaan teitä koko ajan antamalla tehtäviä ja neuvomalla, mitä tehdä. Pyrin luomaan rennon ja hauskan tilanteen, jossa voitte jännittävän päivän keskellä olla hetken täysin rauhassa ja keskittyä toisiinne. Varsinaista poseeraamista ei minun kuvauksissani ole tiedossa, vaan ohjaan teitä aitoon vuorovaikutukseen keskenänne. Kuvattavana oleminen voikin siis olla yllättävän helppoa, kun kuvaaja ohjaa oikein.

Jos teillä on kuvauksen sunteen mietteitä tai jännitätte sitä erityisesti, kerrottehan siitä minulle, niin osaan ottaa sen huomioon ja pääsemme suunnittelemaan juuri teille mukavat ja omannäköiset kuvaukset.